Ik ga op reis & ik neem mee ... slapen

Je vertrekt binnenkort op reis met je gezin. Whoop whoop! Leuke vooruitzichten maar tegelijkertijd toch ook een beetje stressvol. En zeker als dit de eerste keer is als kersverse ouder. Want wat moet je nu precies allemaal meenemen zodat jullie reis praktisch kan verlopen én je ook nog eens ten volle kan genieten? 

Dit zijn onze must-haves die volgens ons onmisbaar zijn voor een goede nachtrust en deugddoende dutjes. 

1. Reisbed

Dit lichtgewicht bedje zet je op in slechts enkele seconden en is heel compact waardoor je het makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Ga je kamperen of naar zee? Dankzij de waterbestendige onderkant kan je het bedje ook gebruiken in het gras of op het zand.

De twee verschillende (verstelbare) hoogtes van het bedje zorgen ervoor dat je het kan gebruiken tot en met de leeftijd van 3 jaar. Voor baby's tot 6 kg is er een tussenniveau voorzien, zodat je niet zo diep hoeft te reiken om je baby te pakken. Wanneer je baby eenmaal rechtop kan zitten of meer weegt dan 6 kg is het tijd om de overstap te maken naar het onderste niveau.

Vergeet zeker geen matrasbeschermer, hoeslaken(s) en muggennet voor je reisbedje mee te nemen. 

Grey Rock

Blue Whale

White Sand

2. Slaapzak

Ga je op vakantie naar de zon of zoek je eerder koudere oorden op? Kies een slaapzak met de juiste TOG-waarde, afhankelijk van wat je reisbestemming is. 
 
Een TOG waarde geeft aan hoe warm een stof is. Dankzij ons handig schema kan je zien welke slaapzak en kledij jouw kindje het best aandoet bij welke temperatuur.  
 

Slaapzak zomer (TOG 0.5)

Slaapzak tussenseizoen (TOG 1.0)

Slaapzak zomer (TOG 0.5)

3. Slaaphulpjes

Heeft je baby het snel koud of heeft hij het moeilijk om op een vreemde plek te slapen? We hebben verschillende slaaphulpjes om de nachtrust beter te maken. Een oplaadbaar nachtlampje geeft het gevoel dat hij niet alleen is en zijn favoriete knuffeldoekje of fopspeen biedt herkenning. Bij koude nachten biedt een warmteknuffel soelaas en bij tropische temperaturen kan zo’n knuffeltje zelfs verkoeling brengen.

Nachtlampje

Fopspeen glow in the dark

Knuffeldoekje

Warmteknuffel

4. Mugwerende producten

Niets zo vervelend als zoemende muggen rond je hoofd. Behalve dat het slapeloze nachten en irritante jeuk veroorzaakt, kunnen muggen ook ziektes overbrengen. Een goed anti-muggenmiddel voor kinderen en een verzachtende crème is daarom essentieel om mee te nemen op vakantie. 

Mugwerende stickers

Mugwerende mousti click

SOS stick

5. UV tent

Wil je een dagje naar het strand gaan maar doet je kindje nog regelmatig een dutje? Zorg dan voor een gemakkelijke & compacte slaapplek die ook een goede bescherming biedt tegen de zon. Deze luxe UV-tent met zelfopblaasbare matras is zowel een compacte tent als een reisbedje. Dankzij een gewicht van slechts 1.8 kg is de tent makkelijk mee te nemen en handig in gebruik. Op 2 seconden is hij helemaal opgezet!