Emine Jehaes

Aaaaahhh je geboortelijst leggen...Dat was voor mij toch één van de favoriete momenten bij beide zwangerschappen. Ik ben Emine, mama van dochter Lou (‘21) en zoontje Julot (‘23). Ik ben getrouwd met mijn lieve man die liever achter de camera staat dan voor. Je vindt me veel in de keuken of in de speelhoek met mijn kinderen. In het dagelijks leven ben ik kleuterjuf.

Hoe zijn jullie bij Het Land van Ooit terecht gekomen?

Via Instagram volgde ik een heel aantal winkels maar er was er maar 1tje die alle merken en producten hadden die op ons verlanglijstje stonden. Wij wonen in Diepenbeek, Limburg. Niet bepaald in de buurt van Kontich maar na veel vergelijken met andere winkels hebben we toch een afspraak gemaakt.

Hebben jullie vooraf een checklist gemaakt?

Toen ik zwanger was van Lou wist ik niet waar te beginnen. Ik wou alles zo minimalistisch aanpakken en enkel gaan voor de zaken wat ik écht nodig zou hebben. Ik had voor mezelf alles in een lijstje gegooid wat ik graag zou willen hebben. We woonden toen nog op ons appartement en hadden niet zo veel plaats. Om de rust in huis te bewaren vond ik het belangrijk dat alles in ons interieur paste, ik ben wel voor warme en neutrale kleuren.Bij Het Land van Ooit hebben ze ook een superhandige checklist gemaakt die je online kan raadplegen. Deze is ook opgedeeld in dezelfde thema’s als in de winkel. Je kan er dus al overal bijschrijven welk product je wenst per categorie en zo heb je het in de winkel heel snel gevonden. Ook een handige geboortegids die je kan afhalen in de winkel (of ook kan downloaden via de website).

Hoe verliep de afspraak voor jullie?

Wat waren we blij met onze keuze! Bij het arriveren in de winkel, werden begeleid naar een bureau waar iemand ons alles klaar en duidelijk zou toelichten. Altijd zeer vriendelijk, met een koffietje of wat fris erbij. We werden, met een mand, doorheen de winkel begeleid doorheen verschillende afdelingen (slapen, eten, onderweg, spelen, …). Alles wat we graag wensten mochten we in de mand leggen. Heerlijk was dit. Alles is zo mooi en met een goede voorbereiding vonden we al snel alles wat er op ons wenslijstje stond. Tijdens de rondleiding in de winkel kregen we altijd heel eerlijke, functionele uitleg waarom we juist wel of juist niet voor een bepaald product zouden kiezen.

Wat zijn jullie favoriete producten van de geboortelijst?

Leander waskussen : Enkele van onze favorieten geef ik graag even mee. Beginnend bij iets dat je meermaals per dag gebruikt, zeker met 2 kids (onder de 2 jaar). De Leander verzorgingsmat, wat een topproduct! Je hebt geen hoezen nodig die je na elke verschoningsbeurt moet wassen. Als je matty vuil is, kan je hem gewoon afvegen en/of ontsmetten. Naar mijn mening heel duurzaam aangezien je de hoes niet 10x moet wassen. Verder ziet hij er ook zeer leuk uit, neutrale kleuren en een gemakkelijk design.

Babybjorn relax : Verder hebben we echt enorm veel gebruik gemaakt van de BabyBjörn wipper. Onze kindjes hadden in de eerste weken en maanden veel last van krampjes en deze wipper was elke keer opnieuw de oplossing. In plaats van ‘s avonds uren rond te wandelen zetten we de kids in de relax en ze werden meteen rustig. Dat gaf ons als ouders ook de kans om eens te ontspannen...Ook is de wipper super handig om je kindje even bij jou te zetten wanner je gaat douchen, koken of bezig bent met je ouder kindje.

Draagzak Aerloom : Bij ons 1ste kindje hadden we niet meteen interesse in een draagzak. Maar bij een tweede kindje hebben we niet getwijfeld. We kozen voor de Aerloom draagzak van ergobaby. De draagzak is gemaakt in een luchtige stof waardoor deze goed ademt. Ik gebruik de Aerloom heel heel vaak met Julot in. Hij is totaal niet belastend voor de rug & ik kan er heel gemakkelijk mee bewegen. Verder zit hij super comfortabel. Op je rug heb je nog een handig zakje voor je gsm met je belangrijke kaarten en je kan zo de deur uit. Uitstapjes met 2 kindjes zijn hiermee zo veel gemakkelijker. Lou in de buggy en Julot in de draagzak.

HVID : een merk waar we ook zo’n enorme fan van zijn, HVID. Échte wollen dekens, coconnetjes, sloffen en mutsen die je kindje echt warm houden. Ze worden hier dagelijks gebruikt. Als ik dan echt 1 favoriet van hen moet kiezen zijn het de booties. Ik raad het iedere mama of papa aan. Ze houden de voetjes erg goed warm en het meest handige is dat ze gewoon niet uitvallen! Wat een zaligheid. Niemand heeft toch goesting en tijd om eindeloos naar verloren sokken te zoeken? De producten van HVID zijn zelfreinigend. Als ik weet dat bepaalde items voor je baby niet in de wasmachine mogen, vind ik dat toch wel spannend...baby’tjes spuwen/zeveren toch wel wat. Gewoon even laten ademen of spoelen met koud water en de geur en vlekken zijn er zo uit.

Flexi bad : tot slot ons laatste favorietje , het Stokke flexi bad met staander. Je plooit het open, zet het in de douche & je newborn kan lekker in bad liggen door het newborn setje. Later haal je de verkleiner eruit en kunnen ze zelf zitten en spelen in het bad. Achteraf laat je het met bijhorende slang gewoon leeglopen in de douche. Het bad is echt een gemak om te gebruiken en bovendien gemakkelijk op te bergen. Ik probeer alle grote stuks in de mate van het mogelijke uit het zicht te halen.

Zo dat waren enkele van mijn favorieten maar er is zo veel meer te ontdekken in deze prachtige winkel. We hebben 2x een hele leuke ervaring gehad, het waren de tripjes naar Antwerpen helemaal waard. Wist je trouwens dat je 3x een verzending kan laten klaarmaken zodat de cadeautjes bij jullie thuis worden geleverd? Super handig als je niet van in de buurt bent.

Een geboortelijst aanmaken zonder begeleiding is ook mogelijk, dit wordt vaak aangeraden bij een 2de,… kindje. Zo kan je gezellig zelf aan de slag gaan en je mandje vullen.

Heel veel plezier bij het leggen van jullie geboortelijst!