INTERVIEW

Denis Van Turnhout

Jullie hebben beiden een drukbezet professioneel leven.
Hoe behouden jullie deze balans?

"Die balans is niet altijd even evident. Ik run samen met mijn ouders, broer & zussen een familiebedrijf en mijn vrouw is chirurg waardoor ze veel en onregelmatig werkt. Gelukkig is Els een groot organisatietalent en krijgen we veel hulp van onze ouders en onze au pair NeiNei.

Op de momenten dat we thuis zijn, proberen we echt actief met de kids bezig te zijn. En als we op vakantie gaan, genieten we optimaal van het samenzijn. Ook vinden we het heel fijn om af en toe met z'n tweeën of met vrienden lekker uit eten te gaan.

Echter, soms is de balans ook zoek maar dat lijkt me heel normaal....."

Hebben jullie bepaalde rituelen of dingen die jullie graag samen doen als gezin?

"Om de schermtijd toch een beetje in te perken, proberen we hier goede afspraken rond te maken en wordt er regelmatig tijd gemaakt voor gezelschapspelletjes.

Op vrijdagavond is het filmavond met chips en frisdrank en dat is voor de kinderen echt een feest.

Ook proberen we er elke schoolvakantie enkele dagen of weken tussenuit te gaan: naar zee, de Ardennen of het buitenland. We ontdekken graag nieuwe dingen en hebben een voorkeur om actief te reizen."


In welk type kleren en in welke merken zien jullie jullie kinderen graag?

"Voor ons staat kwaliteitsvolle en comfortabele kledij voorop.
Onze favoriete merken zijn Heart of Gold, Piupiuchick, VANS, Emile et Ida en Buho."

Heb je enkele tips voor jonge, aanstaande ouders om comfortabel te reizen?

"Actief reizen kan prima met kinderen van verschillende leeftijden. Zo gingen we naar Costa Rica toen César net 1 jaar was. Met de juiste draag-/rugzak kan je je kindje echt overal mee naartoe nemen.

Dit jaar bleven we door Corona wat dichter bij huis en verkenden we het Noorden van Portugal. We gingen zeilen, deden grote wandeltochten en daalden af naar mooie watervallen met César in de Minimeis. Ook korte stadsbezoeken zijn perfect haalbaar met (kleine) kinderen.

Om toch ook wat te kunnen relaxen, kiezen we steeds voor kleine, charmante verblijven met zwembad zodat de kinderen na een uitstap een frisse duik kunnen nemen en wij wat kunnen ontspannen."


Jouw mama Rita startte Het land van Ooit ongeveer 25 jaar geleden, in een kleine winkel in Boom. Ondertussen is de zaak uitgegroeid tot dé kinder-en babywinkel bij uitstek waar je terecht kan voor een verfijnde selectie aan baby-en kinderproducten.

Op dit moment telt de winkel +/900 m2, 30 medewerkers en een online shop. Kan je verklaren hoe dit de voorbije jaren gegroeid is?

"Er zijn verschillende factoren die meespelen om deze groei te verklaren: er elke dag de volle 100% voor gaan, je werk graag doen én inspelen op trends & nieuwe merken zijn er zeker enkele van. Ook stellen we bepaalde zaken regelmatig in vraag en bekijken we hoe het nog beter kan. "

Je runt de winkel samen met je broer en 2 zussen.
Hoe is het om met hen samen te werken?

"Als familie hebben we elk ons eigen plekje binnen HLVO. Karolien & ik zorgen voor de selectie en aankoop, Astrid neemt de HR voor haar rekening en Gert-Jan is dan weer beter in cijferwerk. Daarnaast nemen we, samen met enkele andere medewerkers, gezamelijke beslissingen om de algemene werking binnen HLVO te verbeteren. Dit werkt en we hopen op deze manier nog sterker te worden als bedrijf."

Jij staat, samen met Karolien, in voor de selectie en aankoop van de producten.
Waar vinden jullie inspiratie om klanten te blijven verrassen met nieuwe merken?

"We houden de vinger aan de pols en bezoeken daarom elk jaar enkele Europese beurzen. Ook met tips van medewerkers en klanten wordt steeds rekening gehouden. Maar vooral het buikgevoel moet goed zitten. Als dit bij zowel Karolien als mezelf aanwezig is, geeft dit in vele gevallen een match met onze winkel en onze klant. En dat geeft de grootste voldoening!"


Denis & Els' little list of loves

Favoriete wandeling: De Schorre, langsheen de Rupel of op het strand in Knokke- Heist
Favoriete kindvriendelijke restaurant: Marie Siska In Knokke, Kiki Beach in Duinbergen voor drankjes en ijsjes

Voor de ouders: YUST in Antwerpen, Roji Antwerpen, brunchen bij BARDIN
Favoriete kledingwinkel Els: www.gutsandgoats.com voor personal shopping & de leukste outfits