5 spel ideeën met Stapelstein

De Stapelstenen van Stapelstein zijn zoveel meer dan blokken. Ze geven je kind ontelbare manieren om te bewegen zijn/haar eigen verbeelding te gebruiken tijdens het spelen. De stapelstenen zijn namelijk zo eenvoudig dat het ruimte houdt voor de creativiteit. Je kind kiest zelf hoe het spel zal verlopen, dit noemen we open-ended play. Wil je ze graag op weg helpen om een spelletje te starten? We delen enkele leuke spel ideeën voor je kids!

1. Reis rond de Wereld

Een eerste spel is reisje rond de wereld. Laat je kind een parcours maken met de verschillende blokken en geef ze de ruimte om in hun verbeelding een nieuwe wereld te creëren. De bedoeling is dat ze de grond niet mogen raken en een parcours maken met enkele obstakels, zoals een wobbel of een stoel. Zo bewegen ze en kunnen ze tegelijkertijd hun creativiteit de vrije loop laten gaan.

2. Welke kleur ben ik?

Ga in een cirkeltje staan en laat de kinderen hun ogen toehouden. Iemand zet een van de stapelstein blokken op hun hoofd als een hoed. De kinderen mogen hun ogen weer openen en stellen telkens één voor één een ja-nee vraag. Wie als eerste kan raden welke kleur ze op het hoofd hebben, wint het spel!

3. Voet-Stapelstein-toren

Hoog mikken - met een Stapelstein toren. Een hoge toren bouwen van gestapelde bakstenen is niet zo moeilijk. Maar heb je ooit geprobeerd om de toren met je voeten te bouwen? Ga beide op een stoel zitten probeer samen een zo hoog mogelijke toren te maken met alle blokken die je hebt!

4. Klappen en Stampen

Luister goed! Er is één dirigent in het spel. Die staat vooraan op een stapelstein. De dirigent bepaald een ritme door te klappen in zijn handen. De andere spelen staan tegenover de dirigent en moeten het ritme nabootsen op de stapelstein die voor hen ligt. De dirigent mag kiezen of de andere spelers dit ritme moeten nabootsen door te kloppen met de handen of door te stampen met de voeten op de stapelstein.

Zo kunnen ze samen een heel orkest nabootsen!

5. Stapelstein Twister

De gekleurde Stapelstenen zijn verdeeld over de vloer. De spelers rennen tussen de blokken in een kriskras patroon. De spelleider noemt nu een Stapelstein kleur en een lichaamsdeel waarmee de spelers de bijpassende Stapelstein kleur moeten aanraken. Wie een foute kleur of lichaamsdeel gebruikt, moet uit het spel, maar mag nu zelf een kleur en lichaamsdeel benoemen.

Dit is een leuke educatieve manier om lessen van op school thuis te oefenen en herhalen.

Sold out

Sold out

Sold out

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post