Bag to school

Een goede boekentas of rugzak mag niet ontbreken bij de start van het nieuwe schooljaar. Maar hoe kies je nu de juiste boekentas voor je kindje? Wij vertellen je in deze blog waar je moet op letten bij je keuze. Omdat leeftijd een belangrijke rol speelt, splitsen we het op in kleuters & lagere school.

KLEUTERS (2,5 jaar – 5 jaar)

Stapt je kindje voor de eerste keer door de poort van de kleuterschool? Dan kies je best een compacte rugzak of kleuterboekentas die niet té groot is, gemakkelijk open en dicht te ritsen is en waarmee je kindje goed kan bewegen.  

Een kleuterrugzak –of boekentas met een inhoud van 10 liter biedt voldoende ruimte voor een brooddoos, drinkfles en fruit- en snackdoosjes.

Kies een vrolijk exemplaar waar je kindje blij van wordt. Zo is elke schooldag een feest!

TIP 1: Ga voor een exemplaar met waterafstotende coating dat tegen een stootje kan. Kleuters weten immers nog niet goed hoe ze met hun spullen moeten omgaan. :)

TIP 2: Sommige rugzakken hebben een borstriempje. Deze zorgt ervoor dat de rugzak goed blijft zitten en de schouderriemen niet afhangen.

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

LAGERE SCHOOL (6 jaar – 8 jaar)

Maakt je kindje de overgang van de kleuterschool naar de lagere school? Zorg dan voor een stevige tas met verschillende compartimenten zodat je kindje snel alles terugvindt en het gewicht gelijkmatig verdeeld kan worden.

Een rugzak –of boekentas met een inhoud van 10 tot 20 liter biedt voldoende ruimte voor een brooddoos, drinkfles en fruit-en snackdoosjes, pennenzak, agenda, schriften en sportkledij.

TIP 1: Kies een exemplaar dat verstevigde schouderbanden heeft voor een goede ergonomie!

TIP 2: Verstelbare riemen zijn een must!

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Wist je dat …

De rug van een kindje nog relatief zacht en buigzaam is? Zorg er dus altijd voor dat het zwaartepunt van de rugzak zo dicht mogelijk bij het lichaam zit en je de zwaarste spullen in de rug van de tas steekt. De lichtere items zoals een pennenzak, drinkbus, kan je dan vooraan of aan de zijkant steken.  

Het totale gewicht van de tas mag niet meer dan 10% van het lichaamsgewicht van je kind bedragen. Overschrijdt de boekentas of rugzak het aanbevolen gewicht, dan is dat erg belastend voor de rug en houding van je kindje.

Met de tassen en bijhorende accessoires van Jeune Premier en Caramel et Cie is je kindje alvast klaar voor elk avontuur, groot of klein.