De perfecte autostoel voor jou

De zoektocht naar de perfecte autostoel.

Wanneer je bevallen bent en eindelijk met jouw kersvers baby’tje naar huis mag, zal je hem wellicht ook meteen vervoeren met de auto.

Uiteraard moet de veiligheid van jullie nieuwe passagier ten volle gegarandeerd worden. Gelukkig zijn hiervoor uitstekende systemen en autostoelen op de markt.

Autostoelen in 3 groepen.


Rijrichting?


De autostoel tegen de rijrichting in plaatsen, is het allerveiligste. De nek van het kindje wordt veel minder belast wordt bij een eventuele botsing.

Een stoel die draait, moet je sowieso tot 15 maanden tegen de rijrichting installeren.

Hoe langer het kind tegen de rijrichting in kan meerijden, hoe beter.

Tweedehands?


Beter even opletten met tweedehands aankopen, want je weet niet of je aankoop ongevalvrij is, je kan het niet altijd zien.

Ook als de stoel een lange tijd in een vochtige of warme ruimte gestaan heeft, kan het zijn dat de kinderstoel niet meer conform de veiligheidsmaatregelen is.

Is het je eigen stoel en heb je hem met de beste zorgen gebruikt? Dan is het uiteraard geen probleem om hem nog een rondje te laten meegaan voor broer of zus.

Bevestigingssysteem


De meeste auto’s zijn uitgerust met een bevestigingssysteem om het kinderzitje te bevestigen. Als je zo’n IsoFix systeem hebt, gebruik het dan zeker. Het risico op een foutieve bevestiging neemt af en je klikt het zitje makkelijk los en vast op het onderstel. Heeft je wagen dat niet? Dan kan je ook de veiligheidsgordel gebruiken.

Wat met 3 stoelen?


Er bestaan autostoelen die iets smaller zijn, maar best is om 1 van je 3 kinderen vooraan te zetten in een aangepast stoeltje. Let wel op dat je steeds de airbag op die plaats vooraan uitzet.

Autostoelen

Sold out
Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post