Decoreren met kinderen doe je zo

Er is niets leuker dan een huis binnenwandelen op kerstavond en meteen meegezogen te worden in de kerstsfeer. Host jij dit jaar een kerstfeest? Met deze tips kan je ervoor zorgen dat je huis een knusse en gezellige plek wordt waar nog jaren over gebabbeld zal worden, ook mét kinderen. Want kerst, dat vier je allemaal samen aan één tafel, vinden wij. De familie van Turnhout deed het maar al te graag eens voor en wij delen enkele familie tips met jullie om samen één groot feest van te maken.

Heb je ook dit jaar weer een prachtig ornament gevonden dat het mooiste plekje in je boom moet krijgen? Met jonge kindjes kan het soms wel wat spannend worden wanneer je glazen ballen in je boom hangt. Hier vonden wij enkele hele leuke alternatieven voor! Deze vilten hangers bijvoorbeeld: ze zien er super schattig en kleurrijk uit en kunnen dus niet stukgaan wanneer ze door grijpgrage handjes uit de boom vallen. 😉 Maar ook Maileg kwam weer met prachtige ornamenten op de proppen dit seizoen. Ze doen je helemaal nostalgisch hunkeren naar een klassieke witte kerst met deze prachtige hangers. Zet je nog een kerststal? Dan kan dit schattige vilten exemplaar zeker niet ontbreken.  

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Allemaal samen aan één tafel. Dat zorgt er soms ook voor dat je extra scherp staat voor alle brandende kaarsjes, het kristal dat bovengehaald is voor hét jaarlijks event en bestek dat als drumsticks gebruikt door de jongste telgen in de familie. Toch kan het ook heel gezellig zijn als je allemaal samen aan één tafel kan zetten. Daarom zorgden wij voor enkele oplossingen.

Die brandende kaarsjes kan je namelijk heel makkelijk vervangen door herbruikbare kaarsen met een lichtje in. Combineer ze samen met leuke kerstlampjes en je creëert meteen een gezellige sfeer aan tafel zonder de brandblusser in de hoek van de kamer te moeten zetten. Zo maak je je kersttafel niet alleen kidsproof maar ook een pak beter voor de planeet.

Gebruik kleine takjes die je eerder van je kerstboom snoeide nu als tafelversiering. Ze zijn een mooi vulsel op de tafel om de kerstsfeer optimaal op te rakelen. Zet er eventueel deze leuke muisjes van Maileg tussen. Zo kan je de kindjes makkelijk bezighouden tijdens het eten en het ziet er nog leuk uit ook. Toch?  

Wil je je kindjes vooral bezighouden terwijl jullie rustig klinken onder volwassenen? Laat de kindjes dan nog wat decoratie knutselen die ze erna samen op tafel kunnen zetten. Kom om zondag 11 december wat inspiratie op doen tijdens de knutselworkshop van Congé Bricolé. Ze zullen super fier aan tafel gaan nu ze hebben kunnen meewerken aan de prachtige kersttafel die het uiteindelijk zal worden!