Draagdoeken en draagzakken

Alleen maar voordelen.


Een draagdoek of draagzak biedt geborgenheid. Bovendien voelen ze de hartslag van mama die hen gedurende 9 maanden een veilig gevoel gaf. Ze voelen de lichaamswarmte, herkennen hun stem en ervaren de buitenwereld vanuit de meest veilige positie.

Maar ook voor papa is het de ideale manier om een band op te bouwen met hun babietje.

Nu hij zo knus gedragen wordt, kan hij prikkels van buitenaf ook veel beter verwerken. Wordt het hem toch eventjes te veel, dan sluit hij z’n oogjes en valt in slaap tegen de borst van mama of papa.

Ergonomie

Dankzij de flexibiliteit van het draagdoek worden de heupjes en beentjes van je baby goed ondersteund. Het dragen van je baby in deze houding met opgetrokken beentjes, vergemakkelijkt ook de spijsvertering


Praktisch

Een draagdoek of draagzak is ook enorm praktisch. Als je baby rustig bij jou in de draagzak zit, heb jij je handen vrij om te spelen met een broertje of zusje of om huishoudelijke taken te doen.

Een draagdoek neemt bovendien erg weinig plaats in beslag, je kan hem dus steeds overal mee naartoe nemen.

Reflux en krampjes

Een draagzak of draagdoek wordt soms ook aangeraden bij reflux-babietjes. De warmte van het lichaam van de drager geeft een pijnstillend effect. Het zorgt voor een betere doorbloeding en helpt de spiertjes te ontspannen. Dat helpt om reflux en krampjes te verminderen.

Hechting

Dit gevoel van veiligheid draagt bij tot de ontwikkeling van een positief zelfbeeld. In tegenstelling tot wat vroeger werd aangenomen, leidt het dragen van je baby niet tot verwennerij en afhankelijkheid. Alleen maar voordelen dus.

Shop hier onze selectie draagdoeken en -zakken

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post