Met deze handige regel van 4 vind jij de ultieme droomcadeaus

Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar en misschien heb je er zelfs nog een verjaardag bij in de buurt. Het kan leiden tot een overmaat aan speelgoed en cadeautjes waarbij heel vaak pakjes zitten waar je kind uiteindelijk toch niet mee speelt. Om dit te vermijden hebben we een goede regel gevonden die het aantal te verwaarlozen cadeautjes zal beperken! De 4-cadeautjesregel:

  • Een droomcadeau, een cadeautje dat je kind echt graag wilt
  • Een cadeau dat je kind echt nodig heeft
  • Een cadeau om te dragen, zoals een nieuwe jas of broek, sjaal, ketting, ...
  • Een cadeau om te lezen, want lezen kan nooit kwaad

1. Een droomcadeautje

Met Sinterklaas maken kinderen vaak hun ultieme wenslijstje samen. Uitgeknipte foto’s en artikelen uit alle folders doen hun dromen naar die prachtige cadeaus die de Sint dan misschien wel via de schouw zal binnenbrengen. Dat kan je hen natuurlijk niet ontnemen. Kies dus één droomcadeau uit waar je kind écht graag mee zal spelen. Hier vind je enkele hele leuke droomcadeaus waar de Sint enorme punten zal scoren. Denk maar aan een kinderwagen voor hun poppen, een garage voor al hun speelgoedauto’s of een boerderij waar ze al hun speelgoed figuurtjes kunnen verzorgen.

2. Een handig cadeautje

Een handig cadeautje kan een cadeautje zijn dat ze echt nodig hebben. Daarbij kan je denken aan een nieuw paar schoenen, maar je kan het ook iets verder zoeken. Hebben ze wat last met het herkennen van kleuren? Dan is een puzzel of soorteerspel misschien wel een goed idee of dit sorteer en tel spel bijvoorbeeld. Gaan jullie met de fiets naar school? Dan is een helm natuurlijk broodnodig. Of je kan het ook helemaal anders bekijken. Heb je meerdere kinderen die nogal last hebben van het ik-wil-niet-delensyndroom? 😉 Koop dan een cadeautje waar ze samen mee kunnen spelen, zoals een gezelschapspel, walkietalkies of de Stapelstein blokken om samen een spel mee te bedenken.

3. Een draagcadeau

Een draagcadeau kan iets zijn om aan te trekken, daarbij heb je natuurlijk heel veel keuze uit toffe baby- en kinderkleding. Maar je kan natuurlijk ook aan verkleedkledij denken, wat op zijn beurt dan misschien zowel een draag- als droomcadeau kan zijn voor sommige kindjes 😉

4. Een (voor)leesboek

Kies een boekje dat een aanleunt bij de levensfase van je kindje. Gaat hij bijna naar school, begin je binnenkort met potjestraining? Wil je ze wat bijbrengen over inclusie en maatschappij? Neem een kijkje in onze boekenhoek!

We kwamen onlangs uit met ons eigen eerste inclusieve voorleesboek die je kinderen meeneemt naar een prachtige fantasiewereld.

Welke cadeautjes je ook kiest, het geluk van je kind staat natuurlijk altijd centraal. Brave kindjes verdienen natuurlijk de leukste cadeaus, maar met deze 4-cadeautjesregel zorg je er ook voor dat de cadeaus goed benut zullen worden. Veel plezier met de zoektocht! Passen de categorieën niet helemaal bij jou of jouw kinderen? Dan kan je ze uiteraard aanpassen naar je eigen regels.

Ontdek al onze Sintspiratie hier.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post