Elvie

Vicky is een van onze fantastische klanten die onlangs een vierde kindje kreeg en voor ons de Elvie Single kolf uittestte.

Lees hieronder Vicky’s ongezouten mening over de borstkolf en hoe deze al dan niet in haar leven past.

Ik mocht van mijn favoriete kids store (Het land van Ooit) de Elvie single kolf uittesten.

Aangezien dit mijn vierde kindje is, heb ik al wat borstvoeding/kolf ervaring. Ik was dus heel benieuwd om deze kolf uit te testen.

De kolf is mooi verpakt en als je de doos opent staat de kolf centraal in de doos te pronken. Er zijn extra flesjes bij, een laadkabel en een fijne handleiding. In de handleiding staat zeer duidelijk uitgelegd hoe je de kolf best kan hanteren. Ook wordt er vaak gerefereerd naar de gebruiksvriendelijke app die je kan installeren op je gsm.

Wat me onmiddellijk opvalt is hoe weinig onderdelen en dus hoe gebruiksvriendelijk deze kolf is. Geen gedoe met draden en flesjes. Het goed positioneren van de kolf is belangrijk om de beste opbrengst te hebben. In de handleiding staat een duidelijke omschrijving hoe je deze kolf moet hanteren.

De kolf zelf is heel compact. Hij past mooi in je bh - én in je leven. Geen flesjes, geen draadjes, geen kolf dat je moet vasthouden… Handen vrij om tijdens het kolven andere dingen te doen zoals koken, wandelen, fietsen… Dat alleen al is een heerlijk gevoel - dat je niet vastgekluisterd zit aan je kolftoestel.

Zelf zie ik hiervan ook de voordelen als je terug gaat werken. Bij mijn vorige kinderen gebruikte ik de Medela Freestyle Flex waar je nog met flesjes en draadjes zit. Aangezien ik tijdens het werk 3x kolfde zat ik drie keer alleen in een kamertje in plaats van bij mijn collega’s omdat dit toen niet discreet kon door de draden, het geluid van de motor en de flesjes. Met de Elvie kan dit wel perfect. Je hoort en ziet de kolf eigenlijk niet - heel gebruiksvriendelijk dus. Op deze manier gaan mama’s denk ik ook langer voeden omdat het kolven minder snel aanvoelt als een beperking in je dagelijks leven.

De kolf heeft 2 verschillende standen. Een toeschiet stand die ervoor zorgt dat je borsten gaan vol lopen en de melk klaar zit en een effectieve zuig stand die de melk uit de borsten haalt. De zuigkracht is even hard als de Medela Freestyle Flex kolf maar voelt zachter aan.

Qua opbrengst zit ik op een iets minder grote opbrengst in vergelijking met mijn Medela. Dit weegt niet op tegen de voordelen die de Elvie wel heeft zoals meer vrijheid om andere dingen te doen.


Ik zou de Elvie aanraden als de borstvoeding goed loopt en je melkproductie goed op gang is. Het is een comfortabele, gebruiksvriendelijke, aangename manier van kolven die ervoor zorgt dat je dagelijkse leven niet on hold wordt gezet.

Benieuwd naar alle andere producten van Elvie? Ontdek ze hier


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post