Happy Kids Book Club Aflevering 2

Boek: Paulien probeert opnieuw

AFLEVERING 1: MENTALE VEERKRACHT


Deze maand licht Stephanie Duval van The Happy Kids Book Club het boek ‘Mentale Veerkracht’ voor ons uit, een thema dat de afgelopen twee jaar steeds belangrijker werd.

Terwijl onze hele wereld op zijn kop werd gezet, werd duidelijk hoe belangrijk het is om onszelf en onze kinderen aan te leren hoe we daarmee om kunnen gaan. Niet om gevoelloos te blijven wanneer er een orkaan door ons leven raast, maar wel om terug recht te kunnen krabbelen wanneer we omver worden geblazen. 

Dat is wat Paulien leert in dit prachtige prenten- en voorleesboek. Ook haar wereld staat van de ene op de andere dag op zijn kop, en dat terwijl ze net zo gelukkig was.

Tom Percival omschrijft en illustreert mooi wat het met ons doet. Alle kleine, simpele dingen waaruit we zoveel plezier haalden, worden plots moeilijk of lastig.

“Alles was plots ZO lastig. Alle dingen worden plots moeilijk.”

Omdat er in het verhaal niet duidelijk gezegd wordt wat er precies gebeurt in het leven van Paulien, kan je het verhaal zelf invullen. Een mooie gelegenheid om te praten over scheidende ouders of het verlies van een geliefde maar het kan natuurlijk ook anders geïnterpreteerd worden.

“Paulien probeert opnieuw” is dus een fantastisch boekje om het met kinderen te hebben over negatieve of depressieve gedachten en gevoelens.


Sold out