Hoe bereid jij je voor voor Sinterklaas?

Het is weer aftellen geblazen tot al die brave kindjes stilletjes naar beneden trippelen om te kijken wat die lieve Sinterklaas dit jaar uit zijn zak heeft getoverd.

Bij Het land van Ooit kijken we er elk jaar opnieuw naar uit om met heel de familie uit te kijken naar 6 december. Benieuwd hoe onze collega’s zich voorbereiden thuis? Kom het hier te weten!

Bij onze collega Ils, teamleader van Balie en Customer Service, begint het aftellen in november:

“Vaak begint het aftellen met een aftelkalender, die elke avond voor het slapengaan een kruisje krijgt en waarbij geteld wordt hoelang het nog duurt vooraleer de goedheiligman langs komt.“

Bij lijstleggers Lindsey en Dominique bereiden ze zich vooral voor door hun verlanglijstje samen te stellen en al hun favoriete spullen te knippen en plakken uit speelgoedfolders. De lijstjes zijn heel erg handig om erna door te geven aan peters, meters en grootouders.

“De kids kijken ook elke dag naar 'Dag Sinterklaas' op televisie. Ik herinner met dit nog van vroeger toen ik zelf kind was en toen was dat nog met Bart Peeters, pure nostalgie 🥰” - Lindsey

“Wij vertellen graag anekdotes aan tafel over Sinterklaas, of over slecht-weer-vandaag en de spiekpietjes.” - An, Finance manager

Ils geeft ook nog aan dat ze thuis de kans grijpen om de komst van de Sint te gebruiken zodat ze extra braaf zijn. Die spiekpietjes zien namelijk alles dus ze kunnen maar beter braaf zijn voor elkaar.

De kindjes vinden het misschien ook leuk om een brief te schrijven aan de Sint zodat ze kunnen duidelijk maken hoe braaf ze juist geweest zijn!

En vanaf wanneer moet je dan dat schoentje zetten?

“We zetten de schoen niet te vroeg, want dan is de teleurstelling te groot wanneer er nog niets in zit. Eens de schoen staat (enkele dagen voor 6 december), wordt er soms al een snoepje of koekje achtergelaten door de spiekpietjes.” - Ils

Zoek jij een leuke en makkelijke manier om af te tellen naar Sinterklaas? Kom dan zeker onze aftelkalender ophalen in de winkel en plak de brieven aan Sinterklaas in ons grote onofficiële Sinterklaasboek!


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post