Ik ga op reis & ik neem mee...

De mama’s van Het land van ooit gaan op reis en nemen mee...

Iedereen bereidt zich op hun eigen manier voor op een reis, weekend, midweek, little get-away... Sommige onder ons zijn een groot organisatietalent terwijl anderen beter kunnen functioneren onder tijdsdruk. Binnen Het land van Ooit zijn we met enkele mama’s die nu en dan er graag op uitrekken met hun gezin. Zij delen graag hun favoriete bestemmingen, nodige tips en must-haves voor tijdens hun trip! 

Eva is een verkoopster in hart en nieren en is altijd te vinden bij de kledingafdeling. Zij helpt jullie graag verder met samenstellen van de mooiste outfits voor elke gelegenheid. Wie Eva kent herkent haar lach al bij het binnenkomen in de winkel... Zo aanstekelijk! Eva heeft 2 kids, Lex en Jack.

Ils hoor je vaak aan de telefoon of zie je aan de kassa/balie. Zij ondersteunt het team customer service en probeert elk waar nodig brandje te blussen. Ils werkt ondertussen al 10 jaar binnen Het land van ooit en heeft 4 kinderen waaronder een super schattige meisjestweeling. 

Lindsey is een lijstenlegger binnen Het land van Ooit maar zie je op elke afdeling wel eens bijspringen, ze is een echte duizendpoot. Naast haar passie voor baby-artikelen heeft ze 3 stoere kids waar ze zoveel mogelijk tijd mee spendeert. 

Elte is naast lijstenlegger binnen Het land van Ooit ook een echte creatieveling die heel graag een bepaalde afdeling onder handen neemt en helemaal kan transformeren tot een cozy corner. Zij is een echt organisatietalent en staat telkens met een big smile paraat om iedereen te ondersteunen waar nodig. Elte is in het verleden stewardess geweest en heeft 2 kids, Alexander & Colette.

Wat is jullie favoriete bestemming?

Eva: wij vinden regio met zee altijd fun, kinderen zijn fan om op het strand te spelen en af en toe in de zee te dobberen.

Ils: Onze vakantie inplannen begint meestal al in december/januari wanneer we de bestemming uitkiezen. Wij hebben ons hart verloren in Italië, maar gaan dit jaar Kroatië uittesten. Meestal met de wagen omdat we ter plaatse ook graag gaan verkennen en kleine stadjes ontdekken. We kiezen vaak voor een vakantiepark waar je een huisje kan huren, voorzien van alle faciliteiten zoals meerdere zwembaden, restaurants, winkeltjes enz...

Lindsey: Qua bestemming kiezen we altijd voor landen die niet te ver weg zijn. Spanje, Italië, Frankrijk, ... Landen die te doen zijn qua afstand met auto en indien met het vliegtuig niet al te lang duren. Wij hebben als gezin ons hart verloren in Spanje. We houden van de levensstijl daar, mooie landschappen en het lekkere eten. Onze kids worden daar uitgedaagd om andere dingen te eten dan thuis, I love it! Wij kiezen er ook altijd voor om een huisje te huren. Op die manier behouden we onze privacy en kunnen we kiezen wanneer we wat doen. Je moet niet op een bepaald uur aan de ontbijttafel zitten of je kids uit het zwembad halen omdat ze zich moeten klaarmaken voor het avondeten. Alles mag en alles kan.

Elte: Naar de zon. Vitamin sea doet je zo goed na een bevalling. Ook het effect dat alles even weg valt, denk maar aan wassen, strijken, eten maken,… Zo kan je je volledig concentreren op en vooral genieten je nieuwe gezinnetje. Want er verandert immers heel wat nu jullie niet meer met z'n tweetjes zijn. 

Maken jullie vooraf een lijstje van wat er mee moet?

Eva: Wij maken niet echt een lijstje... De koffer maken we meestal een dag van te voor en de dag zelf vullen we nog enkele zaken van slaap- en badkamer aan zoals bv. Een nachtlampje, knuffel, tandpasta,…

Ils: Wij maken vooraf een lijstje van wat we zeker nog dienen aan te kopen zoals bv. UV-kledij, handdoeken, waterschoenen, zonnebril, zwembril,… Eventueel nog leuke items van de nieuwe collectie,… Ik begin meestal een week voordien alles klaar te leggen... Het echte inpakken doe ik meestal een 2-tal dagen vooraf.

Lindsey: Wij beginnen de koffer al een 2-tal weken vooraf te maken. Om er zeker van te zijn dat we alles bij hebben maak ik wel een lijstje, geeft me het gevoel dat ik alles onder controle heb. Maar elk jaar slaag ik erin om toch iets te vergeten...

Elte: Na de geboorte van mijn 2 kids werd het inpakken van koffers een heuse job. Deze job besteed ik absoluut niet aan anderen uit ;-), wat maakte dat het een routine werd. Een gouden tip, begin vooral op tijd in te pakken. Twee weken op voorhand begin ik met de aankoop van zonnecreme en EHBO benodigdheden. Een week op voorhand begin ik met de kleding en de rest in koffers te steken. 

Beslissen jullie als gezin wat er mee in de koffer gaat?

Eva: Om te spelen mogen de kids iets meenemen, ze stellen zelf een rugzakje samen. De rugzakjes van Het Land van Ooit of Liewood zijn daar ideaal voor, ideaal om een thermospotje of waterfles in te bewaren. Qua kleding maak ik de koffers, voor Jack is alles oké, bij Lex is er beetje overleg nodig. De papa maakt enkel zijn eigen koffer!

Ils: bij ons beslissen de kids niet echt mee wat er mee gaat. Maar waar ze wel inspraak bij hebben is wat er allemaal in handbereik moet zijn in de wagen. De papa is een expert in het inladen van de koffer en organiseren van de auto.

Lindsey: Onze tienerdochter van 11 jaar wil zeker en vast meebeslissen wat er in haar koffer gaat. Ze mag van ons zelf haar stapel kleren klaarleggen maar ik kijk het ook nog wel eens na. Onze jongens zijn het tegenovergestelde, voor hen maakt het echt niet uit wat ik qua kleren meeneem (en de papa ook niet, haha!). Elk kind krijgt zijn/haar eigen handbagage, daar mogen ze insteken wat ze willen om zich bezig te houden tijdens de autorit of vlucht. 

Welke musthaves kan je niet missen?

 

Eva: er zijn enkele items die niet kunnen ontbreken aan onze koffer: nachtlampje, knuffel, thermo-flessen en potjes, zonnecrème upf 50, muggenstickers en zonnebril. Wij zijn ook fan van de UV-collectie van Liewood met bijpassende strandlakens en poncho’s alsook hun strandsetjes (aangezien ze in siliconen zijn, kan je ze gemakkelijk opbergen in de koffer).

Ils: een knuffel, een leesboek, tablet, kleurboek met kleurpotloden, opblaasbare band voor in het water, gezelschapsspelletje voor ‘s avonds.

Lindsey: onze tienerkinderen hebben natuurlijk al een eigen wil wat betreft de handbagage, de belangrijkste items : gsm met oortjes, leesboek, gezelschapsspelletjes voor op locatie: monopoly, UNO,… Als de kids nog klein zouden zijn, zou ik volgende zaken zeker aanschaffen: organiser voor in de wagen, timioo, kleurplaten en kleurpotloden, magneetboekjes en een poncho voor aan het zwembad.

Elte: ik laat de kinderen zelf kiezen wat er in het koffertje komt, zo ben ik zeker dat ze er ook plezier aan gaan beleven. Soms is het voor hen moeilijk kiezen aangezien ze alles mee willen nemen, dan is het aan mij om enkele knopen door te hakken. Wat zij meestal uitkiezen is een leesboek, kleurtjes met kleurboek, Timioo, speelkaarten, iPad (tip: download vooraf al enkele filmpjes aangezien het kan zijn dat je zonder WIFI kan vallen), favoriete knuffel, dekentje, ooglapje,..

Hebben jullie nog tips voor de mama’s en papa’s onder ons?

Lindsey: Onze laatste reis was met de auto naar Spanje, hier hebben we 21 uur over gedaan. De kids hebben dit echt fantastisch goed gedaan! Wat ons ook heeft geholpen, telkens als we stopten mochten ze ook van plaats veranderen. Zo konden ze ook eens naast iemand anders zitten en hadden ze ook een ander raam om naar buiten te kunnen kijken... 😉

Elte: Heb je even, haha!? Comfortabele kleding voor je kleintje is wel een aanrader, denk bv. aan spons, tetra,.. Werken met laagjes is ook altijd handig, op een vliegtuig kan het vaak koud zijn door de airco, dan kan je een truitje bovenaan doen. Een compacte melkpoederverdeeldoos voor in de handbagage vond ik altijd een musthave (eventueel vooraf de flesjes prepareren met water). Als je borstvoeding gaat geven is een grote tetradoek/borstvoedingsdoek wel een nice to have om rustig voeding te geven on the road. Afwasbare slabben, heel handig als je in de fruitpap of patatjes fase zit. Ik voorzie ook altijd een EHBO-kit voor als we op uitstap gaan, dan ben ik zeker dat ik alles bij de hand heb moest er iets gebeuren. Ik vond een draagdoek of –zak een absolute musthave tijdens een vliegreis, dan had ik mijn handen vrij om de bagage te dragen. Een compacte plooibuggy vond ik ook een topper, weet wel dat niet alle luchthavens deze aan de deur van bestemming teruggeven (soms gebeurt het dat je deze pas kan oppikken in de bagagehal). Dan komt de draagdoek of –zak wel van pas! 


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post