Slaapzakjes

Tips & tricks bij de keuze van een slaapzak.


Het wordt ‘s nachts stilaan een beetje warmer in de kamer van je kleintje. Tijd dus om over te schakelen naar een ander slaapzakje.

Maar waarom nu per sé een slaapzakje?

Je kind kan zich gemakkelijk onder of in het losliggend beddengoed loswurmen en het bijgevolg snel koud krijgen. En voor je het weet doorkruipt hij z’n hele bedje en ligt z’n hoofdje bij het voeteinde. Dat kan op zich dan weer gevaarlijk zijn voor de ademhaling. Een slaapzakje geeft bovendien ook een gevoel van geborgenheid. Redenen genoeg dus om je kleintje er knus in te laten slapen.

Shop hier

Sold out
Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

Temperatuur

Om te beginnen hou je best rekening met de temperatuur in de babykamer. Deze kan je meestal aflezen op de babyfoon. Afhankelijk van de temperatuur in het kamertje, kies je ook de juiste slaapzak per seizoen. (zie ook TOG waarden)

Maat

Koop een slaapzak niet te veel op de groei, maar trek je baby best een goed passende slaapzak aan. Zo heeft hij het steeds lekker warm. Wil je een pasgeboren baby inbakeren? Ook daar zijn geschikte slaapzakjes voor.

Slaapkledij

Een TOG waarde geeft aan hoe warm een stof is. We hebben een speciaal schema opgesteld waar je kan zien welke slaapzak en kledij je moet aandoen bij welke temperatuur. Het is goed om weten dat als de temperatuur in de kamer hoog is, je best geen slaapzak kiest met TOG waarde 2 + een pyjama bijvoorbeeld.

Extra toedekken

Met een zomerslaapzakje en een winterslaapzakje kom je al een heel eind. Maar uiteraard kan je je kleintje bij heel kouden nachten of tussenseizoenen toedekken met een gezellig dekentje. Een dons raden we af tot de peuterleeftijd.

Bekijk je liever een video met meer uitleg?

In deze IGTV video geeft Aude extra uitleg over het kiezen van de perfecte slaapzak.

Sold out
Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post