Uitstapjes voor tijdens de kerstvakantie

De kerstvakantie is een magische periode in het jaar. Een moment waar je extra tijd maakt voor je vrienden, familie en kinderen. Die laatste hebben soms toch wat extra entertainment nodig, dus enkele dagen rustig doorbrengen thuis zal er misschien toch niet inzitten dan. We delen onze lievelings uitstapjes maar al te graag met jullie!  

Frisse neus halen

Als er iets is dat we herontdekt hebben tijdens Corona, is het de mooie natuur wel. Bij mooi weer is het altijd fijn om een frisse neus te halen tijdens een prachtige winterwandeling. Trek je warmste laarsjes aan, een dikke winterjas, muts, sjaal en handschoenen en off we go!

Middelheim Museum  

In het Middelheim Museum vind je kunst in een groene parkomgeving. De perfecte combinatie voor kinderen, als je het ons vraagt! Het leuke aan dit museum is dat je kunst kan bewonderen in het park, waardoor je kinderen kunnen ravotten tussen de kunstwerken. Er zijn ook heel wat interactieve spelletjes en ateliers waaraan kinderen kunnen deelnemen tijdens schoolvakanties.  

Fort 5 in Edegem    

In Edegem kan je Fort 5 bezoeken. Een mooi stukje natuur met heel wat beleving voor kids. Zo is er onder andere een grote glijbaan, kabelbaan, speeltuin en nog zoveel meer. Vergeet zeker geen warme waterbestendige laarsjes en een regenjas. Bovendien helemaal niet ver van onze winkel, dus misschien kan je een bezoekje aan Het land van Ooit wel combineren? 😉 

  Zie ik de lichtjes van de... Insecten?

Planckendael heeft momenteel een spectaculair lichtfestival lopen. Durf jij het aan om GIANT BUGS te bezoeken? Geniet nog tot 15 januari met GIANT BUGS van een nieuw lichtfestival in ZOO Planckendael. Het lichtfestival is natuurlijk het spectaculairst in het donker, dus duffel je kinderen lekker warm in.

Anti-bibber tips

  • De meeste warmte gaat verloren via het hoofdje. Een warme muts helpt je dus om de warmte te reguleren.  
  • Ook de handen en voeten vatten snel kou, vergeet ze niet te beschermen.  
  • Werk best in laagjes.   
  • In de auto doe je de warme kleding beter uit. Het is bovendien onveilig om met een jasje aan te rijden, aangezien de riempjes van de autostoel niet stevig genoeg zitten.  
  • Zet de kap van de kinderwagen of buggy omhoog, zo blijft je kindje uit de wind.   

Bij kleine kindjes kan je controleren of je kindje het te warm of te koud heeft. Slaapt hij? Voel dan even in het nekje of het niet aan het zweten is.  

De voetjes geven de meeste zekerheid. Voelen ze lauw aan, dan voelt je kindje zich helemaal prima. 

Knus en gezellig binnen  

Is het écht niet te doen om buiten te gaan? Dan maken we het gewoon lekker gezellig binnen!  

Samen kokerellen

Bereid je kerstmenu samen met de kinderen voor. En plan je poetsbeurt best pas na het kokkerellen in. 😉  

Met deze leuke set kan je je kinderen betrekken bij de voorbereiding om een heus kerstmenu. Smossen zal je niet kunnen ontwijken, maar met deze knoeimatten kan je wel al veel van de mogelijke schade voorkomen. Wil je het extra leuk maken samen? Met deze toffe keukenschorten voel je je meteen als één team achter het kookfornuis!  

Ontdek nog veel andere bakmogelijkheden met dit wafelijzer en pannenkoekenvormen in dino-vormen!  

Gezelschapspelletjes

Niets leuker dan wat kommetjes gevuld met lekkers, warme chocolademelk en een gezelschapspelletje. Tussen deze spelletjes vind je zeker wel eentje geschikt voor jullie allemaal. De kinderen leren hoe ze moeten samen of tegen elkaar spelen op een leuke en ludieke manier en jij leert misschien wel weer enkele nieuwe karaktertrekken van je kids.  

Winterparcours  

Maak een groot winterparcours met je kinderen en waan je even in een ander land dat enkel jij en de kinderen kennen. Leer ze om enkel op de Stapelstein of MOES blokken te lopen of om een knikkerbaan in elkaar te knutselen. Fun verzekerd!