Workshops

bij Het land van Ooit

Yay! We zijn zó blij dat we jullie opnieuw kunnen uitnodigen voor onze workshops!

Het kan weer gezellig, leerrijk, fun en zelfs fascinerend zijn om je te laten bijstaan door onze deskundigen.

We starten met het basis aanbod, maar hopen je in de toekomst meer en meer te kunnen verrassen met allerlei opleidingen, informatie, doe-cursussen, enz.

Hopelijk zien we je snel bij één van onze inspirerende workshops!

Eerste Hulp Bij Ongevallen


Met (kleine) kindjes is een ongelukje snel gebeurd. Correct reageren kan erger voorkomen en zelfs levens redden. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. De cursus EHBO richt zich op levensreddend handelen bij baby’s en kinderen. Maar ook de meer alledaagse voorvallen aan bod. Je leert de basisvaardigheden om op de juiste manier om te gaan met en de eerste zorgen toe te dienen bij kleine en grote incidenten. Onmisbaar voor ouders of oma, opa of tante die wel eens jouw oogappels letten. Ook als je professioneel met kinderopvang bezig bent, kan je bij ons terecht voor een cursus EHBO. De cursus is erg gegeerd, schrijf je dus snel in!

P.S: Inschrijvingen zijn per persoon.Kom je met twee? Leuk! Schrijf je je partner/vriend(in) zeker nog afzonderlijk in.

Data: 28 augustus, 16 oktober, 6 november, 11 december 2021

Prijs: 59 euro per persoon

Starten met borstvoeding


Starten met borstvoeding loopt niet voor iedereen van een leien dakje. Bij twijfels wordt je bedolven onder goedbedoeld, maar niet altijd even efficiënt advies. Onze workshop 'Starten met Borstvoeding’ richt zich op toekomstige mama's die borstvoeding willen geven maar ook op mama's die nog twijfelen en gewoon meer informatie willen.

Tijdens deze workshop behandelen we verschillende onzekerheden;  "Is borstvoeding echt zoveel beter dan flesvoeding?" "Hoe kan ik me best voorbereiden?" "Hoort pijn erbij?" "Hoe pijn voorkomen?" "Waarheen als het pijn doet?" "Kan ik een hulplijn bellen?" "Haal ik best al een kolfapparaat in huis?" En nog zoveel meer...

Ben je al bezig met borstvoeding maar heb je toch nog vragen? Ook jij bent meer dan welkom. Het is een echte aanrader.

Data: 4 september, 20 november 2021

Prijs: 29 euro per persoon

Hairstyling


Zit het haar van je nichtje of het dochtertje van je vriendin altijd perfect met ingevlochten visgraatvlechtjes of de leukste knot maar weet je zelf écht niet hoe eraan te beginnen? Of kom je als papa niet verder dan het deftig kammen van de haartjes van je dochter (met wat geluk...)? Tijdens onze workshop hairstyling leren we je de kneepjes van het vak.

Voorwaarden om mee te doen?
De minimum haarlengte van de kindjes is de schouderlengte en je kindje en jij voorzien best 1,5 uur ongeveer.

Wat breng je zelf mee?
Een borstel. Heb je zelf leuke accessoires? Breng ze gerust mee!

Wat doen we?
We leren de haartjes van je kind pijnloos uitkammen, focussen ons op basis technieken in combinatie met een messy dot, vlechten /invlechten/opvlechten, een haarlint-vlecht, visgraatvlecht en chignon

Inbegrepen: elastiekjes, postichenaalden en schuivertjes  

Data: 21 augustus, 18 december 2021

Prijs: 39 euro per ouder en één kind

Voorwaarden

Een inschrijving is pas geldig van zodra een geldige betaling is uitgevoerd.

Indien de workshop 1 week voor de geplande datum minder dan 5 deelnemers telt, gaat deze niet door en word je per mail verwittigd.
Vervolgens heb je de volgende keuzemogelijkheden:

1. Jouw oorspronkelijke afspraak verplaatsen naar een andere datum.
2. Je geld terugvragen via info@hetlandvanooit.be met vermelding van volgende gegevens:
Naam + Voornaam / Naam Workshop / Datum Workshop / Rekeningnummer

Annulatie is mogelijk en gratis tot 48u voor de geplande workshop. Nadien is annulatie enkel mogelijk via info@hetlandvanooit.be en wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.