20 must-haves voor je geboortelijst


Je leest heel erg veel over wat je nu best op je geboortelijst legt. Zie je door het bos de bomen niet meer? ​Samen met onze ervaren lijstlegger Mariska verzamelden we de 20 mooiste, hipste & handigste babyspullen die volgens ons écht niet
mogen ontbreken op je lijst.

Slapen

1. Bibi Dekentje van Hvid

Een klassiek ajour-deken gemaakt uit zacht merinowol! Het deken is geschikt voor alle seizoenen. Merinowol jeukt niet en is anti-bacterieel en daarom perfect geschikt voor kindjes met eczema of een gevoelige huid.

2. Slaapzak van Ergopouch

Door deze slaapzak blijft je baby veilig ingebakerd zonder dat je extra dekens nodig hebt. De cocoon is gemaakt van biokatoen, wat een extra huidvriendelijke stof is die ademt en een zweterig gevoel voorkomt. (meer info over slaapzakken en TOG-waardes lees je hier).

3. Babyfoon Supreme Connect 2 van Luvion

De Supreme Connect 2 zorgt door de unieke Dual Mode technologie dat je niet alleen de beelden van de camera op de meegeleverde monitor kan bekijken, maar ook op je smartphone of tablet - waar je ook bent. Je kan ook extra camera's aansluiten.

Hvid
Deken 70 x 95 cm Bibi Brick
€85,95

Ergopouch
Slaapzak 1.0 TOG Grey Marle
€52,99

Luvion
Babyfoon Supreme Connect 2
€299,00

Verzorgen

4. Verzorgingskussen Leander

Het Leander Matty Waskussen is gemaakt van gegoten pur. Dit materiaal is zacht en waterdicht. De Matty is gemakkelijk schoon te maken dankzij het afneembaar materiaal. Bovendien hoeft er geen waskussenhoes om de Matty heen. De hoge zijkanten zijn erg handig en voorkomen het omrollen van je kindje.

5. Shnuggle Bad Wit / Grijs

Het Schnuggle kinderbad is een klein en comfortabel bad voor je baby. Het handige en plaatsbesparende design maakt het badje makkelijk bruikbaar overal in huis en op ieder moment.

6. Washandjes van 100% biologisch katoen

De vrolijke washandjes van het Belgische merk Trixie zijn een echte must in de badkamer. Ze zijn gemaakt van 100% katoen en hierdoor lekker zacht voor je baby. Je hebt tetra washandjes in verschillende kleuren. Ontdek ze hier.

7. Badcape

Wikkel je baby na badtijd in met een schattige badcape. De badcape is gemaakt van zacht, absorberend en comfortabel badstof waardoor hij extra zacht is en niet rafelt. Stijlvol maar ook super handig!

8. Flexibele Thermometer 10 seconden

Een flexibele thermometer lijkt iets onnozel, maar is wel een essentieel artikel om in huis te halen wanneer de baby er is. Je kan het dus beter meteen op je geboortelijst leggen. Deze handige thermometer heeft een flexibele punt en hoge nauwkeurigheid. De temperatuur wordt na 10 seconden getoond! De laatst gemeten waarde wordt steeds opgeslagen en een koortsalarm gaat af vanaf de temperatuur van 37.5 graden Celsius.

9. Tetradoeken

Een onmisbaar item in iedere luiertas! Tetradoeken worden nog zachter naarmate ze meer gewassen worden. Ook ideaal als cadeautje op een geboortelijst dus! Bekijk hier al onze tetradoeken.

Leander
Waskussen Matty
€99,99

Shnuggle
Bad Wit/Grijs
€44,99

Trixie
Set Tetra Washandjes
€11,95

Nobodinoz
Badcape 73 x 73 cm
€25,95

Geratherm
Flexibele Thermometer
€11,99

Nobodinoz
Set Tetradoeken
€ 28,95

Eten & Drinken

10. Zuigfles Calma Speen 150ml

Calma is een innovatief voedingssysteem voor baby's die borstvoeding krijgen. Het heeft geen negatieve invloed op de borstvoeding en laat baby's drinken zoals ze aan de borst hebben geleerd, waardoor ze gemakkelijker tussen de borst en Calma wisselen.

11. Nomi Eetstoel die meegroeit

Je kindje groeit als kool... Je kiest dus maar best een stoel die met hem meegroeit. De Nomi meegroeistoel is er zo eentje. Zijn unieke vorm zorgt ervoor dat de zithoogte en de zitdiepte altijd perfect op elkaar zijn afgestemd. Je kan deze stoel helemaal naar je eigen stijl samenstellen en kiest dus de kleur van de stoelbasis en de kleur van het zitgedeelte apart. Je kan hem ook aanvullen met een babyset en er zelfs een relax op monteren voor een multifunctioneel gebruik vanaf de geboorte.

12. Slabbetjes

Nog een echt onmisbaar item, is natuurlijk het slabbetje. En slabben zal je uiteindelijk nooit te veel in huis hebben. Er bestaan heel wat verschillende soorten slabben maar op je geboortelijst kan je al enkele basics toevoegen die altijd van pas komen, zoals een korte bandana slab en een grote slab die zeker alles opvangt.

13. Lepeltjes

De lepels van Béaba zijn speciaal ontwikkeld voor het overstappen van een speen op een lepel, ideaal voor de eerste hapjes! Ze zijn ergonomisch en hebben een ultra soepel siliconen uiteinde, waardoor ze geschikt zijn voor alle verschillende soorten potjes.

Medela
Zuigfles Calma 150 ml
€16,95

Nomi
Stoelbasis
€90,00

Timboo
Slab Groot Almond
€7,99

Béaba
Ergonomische set lepels
€21,99

Spelen & Lezen

14. Speeltapijt

We hebben heel wat speeltapijten in de aanbieding om je kindje rustig bezig te houden. Onze favoriet? De Growing Green speelmat van Nobodinoz is perfect voor je kindje om zelfstandig zijn/haar zintuigen te ontwikkelen.

15. Knuffel(doekjes)

Knuffels zijn altijd een leuke toevoeging aan je lijst. Je zal zien dat je kleintje al snel een favorietje zal kiezen. Het is dus sterk aangeraden om van de favoriete knuffel(doek) een extra exemplaar te voorzien! Onze current favorite is de Tokki Knuffeldoek van Hvid. Met de hand gemaakt en super zacht.

16. Rammelaars

Rammelaartjes kunnen je kleintje wel even bezighouden wanneer je onderweg bent en kan je ook makkelijk overal naartoe nemen. Rammelaartjes stimuleren de oren en de vormen zijn makkelijk te grijpen door kleine kinderhanden. Bovendien wordt hiermee de fijne motoriek gestimuleerd.

Nobodinoz
Speelmat Growing Green
€99,95

Hvid
Knuffeldoek Tokki
€36,95

Nobodinoz
Rammelaar Magic Moon
€12,95

Onderweg

17. Plooibuggy

Naast een kinderwagen - die je uiteraard ook op de lijst kan zetten en bij ons kan bestellen - is een plooibuggy ook voor velen een toegevoegde waarde. Een plooibuggy is een heel compacte buggy die makkelijk in- en uitgeklapt kan worden en die je handig mee kan nemen op reis of onderweg. Dé plooibuggy bij uitstek is de Yoyo2 van Babyzen. Deze draagt ons goldlabel door zijn uniek design en gebruiksvriendelijkheid.

18. Luiertas of -rugzak

Wanneer je op verplaatsing gaat met je baby, zijn er vaak heel wat babyspullen die je mee wil nemen. Denk maar aan een flesje, extra luiers, verschoningsmatje, extra kledij, voeding,... Dan is een luiertas of luierrugzak wel heel handig. Je kan deze doorgaans makkelijk aan je buggy of kinderwagen bevestigen. We hebben enkele heel mooie exemplaren voor jou geselecteerd.

Babyzen
Frame Plooibuggy Yoyo2
€389,00

Babyzen
Colorpack 6+ Yoyo Toffee
€40,00

Aeromoov
Reisbed Instant Grey Rock
€169,99

Doona
Autostoel Groep 0 Nitro Black
€449,90

Babyshower
Verzorgingstas
€69,00

Dusq
Verzorgingstas Family Bag Leather Black
€349,00

19. Reisbed

Een reisbed is ook een handig item om toe te voegen aan je lijst. Dit is vaak iets waar niet meteen aan wordt gedacht wanneer ouders weten dat ze een kindje verwachten, maar is wel zeer handig wanneer je je kindje eens bij de grootouders wilt laten logeren en kan vooral ook nog heel lang gebruikt worden. Wij staan vooral achter het Insta Reisbed van Aeromoov. Dit lichtgewicht zet je in slechts enkele seconden op en beschikt over verschillende hoogtes naargelang de leeftijd van je kindje. Dit reisbedje kan zeker gebruikt worden voor kindjes tot en met 3 jaar.

20. Autostoelen

Onze absolute nummer één in autostoelen is de autostoel groep 0 van Doona! De Doona is de eerste autostoel met een complete en volledig geïntegreerde mobilitietsoplossing. Deze autostoel heeft namelijk wieltjes en stuur zodat je je kindje gewoon in de autostoel kan verder rijden voor korte afstanden.

In tegenstelling tot andere autostoelen, maakt het unieke ontwerp van de Doona het mogelijk om het handvat tegen de achterkant van de autostoel te plaatsen, waardoor je baby een uitzonderlijke bescherming krijgt. In geval van botsing absorbeert de handgreep de impact en voorkomt deze dat de Doona snel naar de achterkant van de stoel draait, waardoor blessures worden verminderd. De Doona is ook gemaakt uit twee lagen van duurzaam, schokabsorberend plastic samen met extra lagen EPS, schuim en textiel waardoor de autostoel extra veilig is.

De Doona is ook de ideale oplossing voor vliegreizen. Experts op het gebied van luchtvaart moedigen ouders aan om een goedgekeurde autostoel te gebruiken tijdens vluchten. De Doona is gecertificeerd en goedgekeurd door de autoriteiten voor vliegreizen en biedt daarom de perfecte oplossing voor vliegreizen.

Maak je graag een afspraak om een geboortelijst te leggen?
Maak dan hier jouw afspraak.


Wil je nog enkele producten toevoegen aan jouw lijst?

Gelieve een mailtje te sturen naar geboortelijsten@hetlandvanooit.be


Bekijk je graag al onze gold labels?

Klik hier om naar de gold labels pagina te surfen.


Doe je graag nog wat extra inspiratie op?

Klik hier om onze geboortegids digitaal te bekijken.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post